Levensvraag retraite voor vrouwen, 3 dagen

Een 3-daagse retraite voor vrouwen in het Lioba Klooster in Egmond-Binnen.
Jouw levensvraag van dit moment staat daarbij centraal.
Veel stilte en een mooi en liefdevol begeleid programma.

De magie van vragen
Een levensvraag? Klinkt dat je zwaar in oren? Dat valt wel mee hoor. Levensvragen zijn de vertolking van wat er in jou om verandering vraagt. Groot of klein. Het is iets binnenin je dat niet meer tevreden of blij is met hoe het gaat in je leven. Een innerlijke stem die zegt: dit wil ik niet meer.

Vragen werken dan magisch!
Want vragen sturen je op weg. Vragen helpen je je waarneming te richten naar mogelijke antwoorden. Tenminste…een goede vraag doet dat. We noemen dat  ‘wekkende vragen’.  In de levensvraag retraite gaan we zo’n wekkende vraag samen met jou formuleren zodat hij precies past bij waar het voor jou om draait. Vervolgens ga je met die vraag de retraite in. Op weg naar mogelijke antwoorden.

Meer rust in mijn hoofd
“Het was een mooie beleving vol aandacht voor mijzelf. Het is heerlijk eens niet sociaal te hoeven doen en vooral voor jezelf zorgen en er zijn. Mooie betekenisvolle opdrachten in de natuur, schrijven of tijdens meditaties. De begeleiding is vol aandacht voor iedereen en ervaren in het oppakken waar dit nodig is. Ze hebben een hele mooie vloeiende samenwerking. Het Liobaklooster is in zijn eenvoud heerlijk en oprecht. Een fijne plek om te zijn en te zien hoe het daar is. Het heeft mij meer rust gebracht in mijn hoofd en meer grip op de dagelijkse dingen”.

Lida

Jullie zijn een topteam
“Het valt me op dat jullie samen een top team zijn, jullie vullen elkaar goed aan en ik vind jullie omgang met elkaar liefdevol en dat is te voelen en te zien alle dagen tijdens de retraite. Dat geeft een fijne sfeer. Dank jullie beide voor mooie dagen in het Lioba klooster en voor de vele cadeautjes …   Ik heb al aantal mensen getipt over jullie en de retraite”.

Winny

De retraite levert je dit op:

  • Je bent je bewust wat in je leven om verandering vraagt
  • De weg daarnaar toe word je steeds duidelijker
  • De eerste kleine stap op weg naar die verandering heb je bedacht
  • Je kent manieren om bij jezelf te komen.
  • Je kunt luisteren naar je lijf en naar je innerlijke stem
  • Je voelt je vervuld door de tijd en aandacht die je jezelf hebt gegeven
  • Natuurlijk is er het plezier en genieten van de mooie activiteiten.


Wanneer?  Vanaf 1-1- 2020 geven we alleen nog retraites op aanvraag. Dus als je met een groep van minimaal 5 mensen een stilteretraite wilt, kun je dit aan ons doorgeven en wij zullen het met heel veel plezier voor jullie verzorgen. 

Lokatie: Lioba Klooster aan de Herenweg 85, 1935 AH te Egmond Binnen.
We hebben allemaal een eigen kamer op de bovenverdieping, met gezamenlijke douches en toiletten. Beneden hebben we een gezamenlijke eet/ zitkamer en een aparte zaal voor ons programma.

 

 

Het globale programma:

DAG 1
10.00u -11.00u aankomst en installeren op de kamer
11.00u kennismaken
13.00u middageten (warm)
16.00u-18.00u programma
18.00u avondeten
20.00-21.30  programma

DAG 2
7.00u-8.00u ochtenddienst (voor wie wil)
8.15 meditatie
9.00u ontbijt
10.00-11.15 programma
13.00u middageten (warm)
16.00u-18.00u programma
18.00u avondeten
20.00-21.30 programma

DAG 3
7.00u-8.00u ochtenddienst (voor wie wil)
8.15 meditatie
9.00u ontbijt
10.00-11.15 programma
13.00u soep en brood
15.00u-16.30u programma en afsluiting

Het programma is in ontwikkeling  en kan dus nog aangepast worden.

Programma onderdelen zijn onder andere: gesprekken om je levensvraag te formuleren, meditatie (in rust maar ook in beweging), stilte wandelingen, schrijven, kunstzinnige opdrachten, natuuropdrachten …

Binnen het programma is ruimte om, als je dat wilt, aan de diensten van de zusters deel te nemen. De retraite zelf is niet gebonden aan enige religie. Je hoeft ook geen ervaring te hebben met meditatie. Deze retraite is geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al vaker hebben meegedaan aan een retraite.

Er is veel, maar geen volledige stilte.

Lees meer over de begeleiders

Kosten:
Bijdrage:   € 450,-  Vroegboekkorting tot 20-2-2019
Dit bedrag is opgebouwd uit:
Verblijfkosten: € 200,- (2 overnachtingen, alle maaltijden, koffie, thee, lekkers, fruit) en begeleidingskosten retraite: € 250,-

Dagen met een gouden randje
“Nogmaals bedankt voor je liefdevolle en professionele begeleiding samen met Anky. Jullie vullen elkaar zo mooi aan. Een prachtig duo. Voor mij waren het dagen met een gouden randje en nieuwe inzichten op mijn levensweg”.

Anneke.

Zorgvuldig en verrassend
“Ik vind de opbouw van het programma heel zorgvuldig. En de onderdelen verrassend. Zo mooi om te onderzoeken wat onze verlangens en vragen zijn en wat we nodig hebben”.

Donna

Vanaf 1-1- 2020 geven we alleen nog retraites op aanvraag.

Dus als je met een groep van minimaal 5 mensen een stilteretraite wilt, kun je dit aan ons doorgeven en wij zullen het met heel veel plezier voor jullie verzorgen.