Meerdaagse Retraites

Driedaagse retraites voor vrouwen in het Lioba klooster in Egmond – Binnen. Het mooie, oude klooster en de stilte zijn daarbij de bedding. De begeleiding is aandachtig en liefdevol.


Wat is dat, een retraite? Waarom zou je het doen? Voor wie is het bedoeld? En welke retraites kun je bij Ankerplaats boeken? Je leest het hier.

Heb jij dat ook wel eens? Dat je als vrouw een enorme behoefte hebt aan …
* Verstilling en stilte
* Even niets te hoeven, niet te hoeven zorgen
* Niet zoveel denken en plannen
* Wat rust en ruimte voor jezelf
* Tijd en aandacht te hebben voor wat er in je leeft en roert
* Niets doen, mijmeren en dagdromen

Misschien heb je een moeilijke tijd (gehad), en zoek je rust, overzicht en een nieuw begin.

 

Misschien wil je dat allemaal heel graag, maar lukt het je niet om dat in je leven in te passen.
Want er is zoveel te doen! Zorg en aandacht voor kinderen en soms ook ouders. Samen-tijd met je partner. Je wilt een schoon huis, zinvol werk. Moet boodschappen doen en sporten. De tuin onderhouden en…  Dat alles vraagt plannen, organiseren, doen!
Je hebt geen tijd voor lummelen, niets doen en dagdromen.

En toch…het leven is een groot ritme
Een gezond leven beweegt zich tussen actie en rust, naar buiten gericht zijn en naar binnen keren, zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf, inademen en uitademen, vasthouden en loslaten. Alles op zijn eigen tijd…

Met alleen maar naar buiten gericht zijn, in de actiestand zitten, voor anderen zorgen doe je jezelf te kort. Het kan zorgen voor lichamelijke klachten, niet blij zijn, vage onlustgevoelens en uiteindelijk misschien wel burn out…

Een retraite kan je helpen!
Een retraite is: je terugtrekken uit het dagelijks leven. Weg van alles. Op een mooie, stille plek alleen maar aandacht hoeven schenken aan jezelf. De weg naar binnen gaan. Weer contact maken met je lijf en intuïtie. Tot rust komen en verstillen… Hoe heerlijk is dat?

Ria Nagel van Ankerplaats verzorgt samen met Anky Floris van Levenskunst drie-daagse retraite voor vrouwen in het Lioba Klooster in Egmond Binnen: een ‘Levensvraag retraite’ en een ‘Stilte retraite’. 

Vanaf 1-1- 2020 geven we alleen nog retraites op aanvraag. Dus als je met een groep van minimaal 5 mensen een stilteretraite wilt, kun je dit aan ons doorgeven en wij zullen het met heel veel plezier voor jullie verzorgen. 

 

Vanaf 1-1- 2020 geven we alleen nog retraites op aanvraag.

Dus als je met een groep van minimaal 5 mensen een retraite wilt, kun je dit aan ons doorgeven en wij zullen het met heel veel plezier voor jullie verzorgen. 

Levensvraag retraite

Vraagt iets in je leven om verandering?

stilte retraite

 Meer zorgeloosheid in je leven?