Seizoensdagen

Seizoensdagen: Meebewegen met de seizoenen.
Jaargroep: 4 keer één seizoensdag, beginnend vanaf de lente.
‘Door met de natuur te leven verbind je met je eigen natuur’


Verlang je er naar om je meer te leven met de natuur? 
Om dieper in contact te zijn met de seizoenen? Ben je benieuwd wat de energie van elk jaargetijde je kan brengen?

De natuur is een spiegel
Door je te spiegelen aan de natuur, kun je je (weer) moeiteloos met je eigen natuur verbinden. Je kunt je spiegelen aan de zon, de regen, de bomen, de planten, de dieren, aan alles wat we tegenkomen. De natuur is overal: binnen en buiten ons.


Vier Seizoensdagen

4 retraitedagen in het ritme van de seizoenenTijdens 4 seizoensdagen, telkens 1 dag gekoppeld aan een seizoen, gaan we het contact met de natuur ervaren. Écht doorvoelen wat de energie van elk seizoen ons te vertellen heeft voor ons eigen leven.

Want de natuur staat niet los van ons. Het ritme en de energie van de seizoenen doorstroomt ook óns. Ons lichaam, gevoel en denken doorlopen net zo goed het ritme van de seizoenen: Het de eerste prille groei van de lente, de volle wasdom van de zomer en de oogst en het loslaten van de herfst en daarna de rust en het stille wachten van de winter. Waarna alles weer opnieuw begint …

Ook in ons leven liggen zaden te wachten om in de lente voorzichtig de groei naar het licht te maken. Zaden als een verlangen of behoefte, een intentie, de drang om iets te creëren. Waar brengt het ons als we mee surfen op de flow en energie van de seizoenen? 


Jaargroep ‘Meebewegen met de seizoenen’

Vanaf de winter 2020 (22 januari) starten we weer met de cyclus ‘Meebewegen met de seizoenen’  in een vaste jaargroep.  Een vaste groep van maximaal 8 vrouwen geeft ons een vertrouwde en veilige bedding om via de natuur onze eigen natuur te (her)ontdekken.

In deze jaargroep gaan we ons diepgaand verbinden met de natuur, zowel buiten als in onszelf. We zullen de kwaliteiten van elk seizoen ervaren en leren deze op een speelse, diepgaande manier kennen.

We nemen een vraag mee het jaar in en gaan zien wat het ons gaat brengen!

Bijzonder om mee te maken
” De 4 dagen waren heel bijzonder om mee te maken. Steeds met een mooie groep vrouwen.
Samen (voornamelijk) in stilte beleven dat wij mensen ons meer mogen verbinden met de natuur om zo bij onze eigen natuur te komen. Mee bewegend met de seizoenen mag ik steeds meer mijzelf zijn.
Dank voor deze mooie dagen Anky en Ria “.
Marjan


Ons aanbod tijdens de seizoensdagen
bestaat o.a. uit (actieve) meditaties, creatieve opdrachten, het levenswiel met de elementen, natuuropdrachten, stiltewandelingen…. Bij alles staat de verbinding met het seizoen centraal. We zullen veel (maar niet volledig) in stilte zijn zodat wel ons niet verliezen in het praten maar echt kunnen ervaren en voelen.

Wat levert de jaargroep 4 seizoensdagen ‘Meebewegen met de seizoenen’ je op?
*Meteen ervaar je rust en vreugde van het in de natuur zijn.
*Ontdekkingen door de aandacht die je hebt voor jezelf.
*Inzichten door de spiegel die de natuur je biedt.
*Voeling hebben met wat zich in jou wil ontluiken en groeien.
*Rustpunten en ijkpunten in het jaar.
*Waardering voor elk seizoen en de cyclische beweging ervan
*Een andere beleving van de tijd: niet lineair, maar circulair.

Intens genieten
“Het jaar met ‘Meebewegen met de seizoenen’  heeft me vele mooie momenten en intens genieten opgeleverd”.
Ity

 

De praktische informatie op een rij:

Wanneer: Jaargroep 2020. We begonnen de cyclus met de lente.
De data van deze jaargroep zijn: lente 25-3, zomer 24-6, herfst 23-9, winter 16-12
We beginnen om 10.45u, de inloop is vanaf 10.30u We eindigen om 16.30u.

De locatie: We verblijven in Bergen aan Zee in het IVN gebouw Parnassia. We zullen deze dagen deels doorbrengen in de duinen en aan het strand.

Kosten: € 340,- voor 4 dagen (€ 85,- per dag). Dit is inclusief soep, koffie, thee en lekkers voor tussendoor. Neem zelf je lunchpakketje en als je hebt, een duinkaart mee. Als je geen duinkaart hebt, is deze ter plekke bij ons te koop voor €1,80.

Begeleiders: Anky Floris en Ria Nagel. Kijk hier voor meer informatie over de begeleiders. 

Een heerlijke start van ieder seizoen
“De 4 heerlijke seizoensdagen “Meebewegen met de Seizoenen” bij Ria en Anky hebben mij heel goed gedaan. Ze hebben bijgedragen aan een stuk ‘healing’ in mij. Het programma met een combinatie van informatie over het seizoen, stilte-, wandeling, creativiteit, muziek en persoonlijke aandacht hebben ‘mijn aandacht’ tijdens de revalidatie verdiept. Deze dagen hebben bijgedragen aan een stuk bewustwording binnen het (leer-)proces van wie ik wás, wie ik ben naar wie ik wíl zijn! Geen makkelijke weg maar de liefdevolle aandacht én ruimte voor emotie heeft rust gegeven waardoor inzichten ruim baan hebben mogen krijgen. 


Lieve Ria, Lieve Anky, ik wil jullie heel erg bedanken voor wie jullie ‘zijn’! Jullie mooie afwisselende programma is een heerlijke start van ieder seizoen! 

Een aanrader voor een ieder die op zoek is naar rust en ‘haar’ natuur!”

Liefdevolle en warme groet, Nora

De lente: Zaden komen tot groei en ontwikkeling. Voorzichtig komen ze boven de grond. Pril nog en dus kwetsbaar. Wat in jou komt voorzichtig tot ontwikkeling?

De zomer: Maximale groei en expansie! De zaden komen tot volle wasdom. Waar geef jij je volle energie aan? Wat mag tot wasdom komen?

De herfst: De oogst. Het grote loslaten. De voorbereiding op de stille tijd van de winter. Wat is jouw oogst? Wat bewaar je? Wat wil je loslaten?

De winter: De tijd van de winterslaap. Rust. Diep in de aarde liggen zaden stil te wachten om tot leven te komen. Dat gaat vanzelf, zonder dat je je daarmee hoeft te bemoeien. Welke kiemen dienen zich in jou aan?