Stilte Retraite voor vrouwen, 3 dagen

Stilte retraite
Drie dagen in stilte doorbrengen, in het bijzondere Lioba klooster in Egmond – Binnen. Je verbinden met het heerlijke thema: Ruimte voor Zorgeloosheid.

Met Ria Nagel en Anky Floris als ervaren retraite begeleiders. 
Met een rustig, mooi en zorgvuldig programma.

Wat denk je als je dit leest?
Ohh, dat lijkt me heerlijk, een paar dagen stilte?  Of roept het gemengde gevoelens op? Het trekt je aan maar het lijkt je ook spannend?…   Lees in beide gevallen vooral verder!
Ik vertel je wat een stilte retraite is, wat het je brengt.  
Momenteel heeft onze stilteretraite het heerlijke thema: Ruimte voor Zorgeloosheid. Klinkt dat niet zalig?
Helemaal onderaan vind je de praktische informatie: wanneer, waar, kosten en het programma 

Een stilte retraite
Bij een stilte retraite spreken we niet met elkaar. Geen sociaal gedoe, geen babbels. Wel samen in stilte zijn. Je zult zien dat er dan toch een andere, bijzondere verbinding gaat ontstaan.
In het begin valt je misschien het geraas van je gedachten op, maar gaandeweg zal je merken dat je van binnen steeds meer verstilt. Op enkele momenten is er gelegenheid om met elkaar iets te delen, als je dat wilt.

Een begeleide retraite
Onze retraites zijn begeleid, dat wil zeggen dat er een programma is. De stilte retraites hebben op dit moment het thema: Ruimte voor Zorgeloosheid.  Via allerlei activiteiten zoals stilte-wandelingen, meditatie en creatieve werkvormen zullen we dat thema verkennen. Binnen het programma is er uiteraard lege tijd die je op je eigen manier kunt doorbrengen. Er is ruimte voor een gesprek met een van de begeleiders als je daar behoefte aan hebt. 

Wat geeft een stilte retraite je?
* Het wordt van binnen steeds rustiger en stiller.
* Je krijgt steeds meer contact met jezelf, met wat voor jou wezenlijk is.
* Je kunt je innerlijke wijze stem weer horen
* Je lichaam ontspant, je zintuigen kalmeren, je gedachten komen tot rust
* Natuurlijk is er vooral ook het plezier en genieten van de mooie activiteiten.

De kracht in mezelf is terug
“Altijd flink zijn en doorgaan, dat is me altijd gelukt. Maar ik voelde me steeds vaker verdrietig, daar moest ik iets mee.   Ik was bang om tijdens de retraite neerwaarts te gaan, verdrietig te zijn en dat was ook goed geweest. Maar zo fijn het tegenovergestelde te voelen…Mezelf zo de moeite waard voelen… alleen met mezelf … lang geleden… ik heb echt genoten.

De ervaring voor mezelf te kiezen, terug gaan… verstillen…..ware liefde voor mezelf.. hebben jullie me gegeven.. daar ben ik jullie enorm dankbaar voor.   De kracht in mezelf is terug… het is helderder, rustiger…ik weet beter waar het uiteindelijk om draait.

Dank voor deze ervaring lieve kleine bijzondere vrouwtjes. Je doet het uiteindelijk allemaal alleen, maar soms heb je een houvast nodig die je begeleid door je eigen stilte en die hebben jullie mij gegeven”.
Elles 

Een fijne en bijzondere ervaring
“De retraite begeleid door Ria en Anky in de prachtige omgeving van het klooster was een verademing voor me. Verstilling geeft zoveel kracht.
In een prettige omgeving hebben we in stilte naast elkaar ieder ons eigen pad bewandeld, op zoek naar de kracht in onszelf. Het was een fijne en bijzondere ervaring waar ik nog lang op kan teren. Bedankt Ria en Anky!”
Marieke

 

Praktische informatie:

Het thema van de eerstvolgende retraite:
 “Ruimte voor Zorgeloosheid”

Het volgende gedicht van Bert Schierbeek is voor deze dagen onze inspiratie:
stilte retraite ruimte voor zorgeloosheid

Over het thema:
Mag het wat lichter? Wat zorgelozer? Is daar nog ruimte voor? 
Hoe zou je wat ruimte kunnen maken voor zorgeloosheid in je leven?
Niet dat we aldoor als blije kleuters rondhuppelen in de wei hoor…maar als broodnodig tegenwicht voor alle verantwoordelijkheden, verplichtingen en to-do lijstjes. Het leven mag ook zorgeloos en moeiteloos zijn! Ook voor jou!

Wanneer?

Vanaf 1-1- 2020 geven we alleen nog retraites op aanvraag. Dus als je met een groep van minimaal 5 mensen een stilteretraite wilt, kun je dit aan ons doorgeven en wij zullen het met heel veel plezier voor jullie verzorgen. 

 

 

 

 

 

 


Lokatie:
Lioba Klooster aan de Herenweg 85, 1935 AH te Egmond Binnen.
We hebben allemaal een eigen kamer op de bovenverdieping, met gezamenlijke douches en toiletten. Beneden hebben we een gezamenlijke eet/ zitkamer en een aparte zaal voor ons programma.

Cadeau aan mezelf
“Ik heb genoten, de stilte is verwondering.
Een prachtige drie dagen. Een groot cadeau aan mezelf.
Bedankt”. 
Hanneke

Het globale programma (kan nog gewijzigd worden, tijden bij benadering):   

Eerste dag
10.00u Inloop
11.00u kennismaking.
13.00u middageten (warm)
14.30u we gaande stilte binnen
16.00u-18.00u programma
18.00u avondeten (brood)
20.00u-21.30u programma

Tweede dag
8.15u meditatie
9.00u ontbijt
10.00u-11.15u programma
13.00u middageten (warm)
16.00u-18.00u programma
18.00u avondeten (brood)
20.00u-21.30u programma

Derde dag
8.15u meditatie
9.00u ontbijt
10.00u-11.15u programma
13.00u middageten (soep en brood)
14.30u-16.00u programma
17.00u afscheid


Programma onderdelen
zijn onder andere: meditatie, mindfull bewegen/ dansen, stilte-wandelingen, creatieve oefeningen, en meer   Alles om onze ruimte voor zorgeloosheid te verkennen.

Binnen het programma is gelegenheid om, als je dat wilt, aan de diensten van de zusters deel te nemen. De retraite zelf is niet gebonden aan enige religie, Je hoeft ook geen ervaring te hebben met meditatie. Onze retraites zijn prima geschikt voor beginners maar ook voor mensen die al vaker een retraite hebben gedaan.

Begeleiders: Ria Nagel en Anky Floris.  Lees meer over de begeleiders

Kosten:
De retraite kost:   € 250,-  Een mooi retraite programma met een aandachtige en liefdevolle begeleiding door 2 ervaren retraite begeleiders.

Daarbij komen de verblijfskosten:   2 overnachtingen in het klooster, alle maaltijden met een extra lunch op de laatste dag, koffie, thee, lekkers, fruit:  € 200,-  

Genoten van niets hoeven

“Ik keek erg uit naar de dagen ” niks hoeven dan bij mezelf blijven en mijmeren…”  want we hadden een hectisch jaar. 
ik heb dan ook heel erg genoten van de mogelijkheid om niks te hoeven en was ook heel blij dat jullie dat zo heel duidelijk uitlegden en ook benadrukten…dat we niet sociaal hoefden te zijn.
De stilte tijden hebben mij tot mijn verrassing 2 heel andere dingen laten ervaren dan de dingen waar ik in eerste instantie mijn aandacht op had gedacht te zullen richten. Dat is dus mooi: dat er door de stille uren kennellijk ruimte kwam voor 2 nog onverwerkte zaken.
Jullie samenwerking was mooi en elkaar goed aanvullend en aanvoelend! 
 
Ik denk met plezier en voldoening terug aan onze dagen samen. 
ik ben blij dat ik gekomen ben en bedank jullie hartelijk!”
Gerda

 

Vanaf 1-1- 2020 geven we alleen nog retraites op aanvraag.

Dus als je met een groep van minimaal 5 mensen een stilteretraite wilt, kun je dit aan ons doorgeven en wij zullen het met heel veel plezier voor jullie verzorgen.